Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, 3. dönem mezunlarını 28 Haziran 2025 Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle uğurladı. Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nurcan BAYKAM, Prof. Dr. Halil İbrahim ŞİMŞEK, Prof. Dr. Eşref Savaş BAŞCI, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN, öğretim üyelerimiz, tıp fakültesi öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.
"Bir yolculuğun sonu, başka bir yolculuğun başlangıcı"
Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN, mezun olan öğrencileri tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
“Hitit Tıp ailesinin 3. dönem mezunlarının töreninde, bir yolculuğun tamamlanışına ama belki de daha önemli bir yolculuğun başlangıcına şahitlik etmek için bir aradayız.
Her başarı bir emek ve sabır hikâyesidir. Ve bu hikâyede sabır ve emeğin sessiz ama en güçlü sahibi siz ailelerimizsiniz. Bugün bu gençler birer hekim olarak anılıyorlarsa, bu yalnızca kendi başarılarının değil; sizin emeğinizin ve inancınızın da bir sonucudur.
Sayın hocalarım, tıp eğitimi uzun, zahmetli ve zorlu bir yolculuk. Bu yolculukta siz yalnızca ders anlatan, bilgi aktaran değil; yol gösteren, yol açan, yol öğreten kişiler oldunuz. Bu genç hekimler sizlerin emekleriyle yetişti. Sizlere de çok teşekkür ediyorum.
Sevgili genç meslektaşlarım, bugün mezun oluyorsunuz ama asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor. Artık 'öğrenci' kelimesi yerini başka bir kelimeye bırakıyor: 'hekim'. Ama unutmayın, bu sadece bir meslek değil; bir sorumluluktur.
Hekim kelimesi, ‘hikmet’le aynı kökten gelir. Hekimlik bilgiyle değil, bilgelikle yapılır. Tanı koymak için ilim gerekir ama tedavi edebilmek için hikmet gerekir.
İyi bir hekimin bir sırrı da şudur: Kendini hiçbir zaman tamamen yeterli hissetmemek. Tıbbi bilgi hızla değişir; ama temel etik ilkeler sabittir: Zarar vermemek. Yarar sağlamak. Saygı göstermek. Adil olmak. Ve en önemlisi: Her hastayı 'bir vaka' olarak değil, bir insan olarak görmek.
Hekimlik uzun bir yolculuktur. Hepinize, şifa dağıtan, insana ve vicdanlara dokunan güzel bir yolculuk diliyorum. Yolunuz açık olsun.”
“Genç hekimlerimize başarılar diliyorum”
Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan BAYKAM ise bu anlamlı yolculukta genç hekimlerin yetişmesinde emeği geçen ailelere teşekkür ederek, mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
Tören, mezuniyet belgelerinin takdimi ve Hekimlik Andının okunmasıyla sona erdi.